on anda ülevaade toiduvalmistamise eeltöötlemisprotsessides kasutatavatest seadmetest. Taotletakse, et õppija omandab oskusi valida ja kasutada ohutult erinevaid toiduainete ettevalmistamiseks sobivaid seadmeid.
toiduvalmistamise erinevate eeltöötlemisprotsesside sooritamiseks vajalike ja sobilike seadmete
Eeltöötlemisseadmete tutvustus koosneb tähtsamate tehniliste andmete, tööpõhimõtete, puhastamise ja ohutustehnika kirjeldusest.
Suurköögiseadmete firmad pakuvad tänapäeval toitlustusettevõtetele erinevate protsesside läbiviimiseks suures valikus erineva tootlikkusega ja omadustega ettevalmistusseadmeid.
Otstarbekalt valitud seadmed lihtsustavad tööd, aitavad kokku hoida aega, planeerida valmistamisprotsesse. Kööki seadmete valiku kriteeriumid on järgmised: mitmekülgsus, töökindlus, madalad kasutuskulud, kasutamislihtsus ja ohutus. Antud õpiobjektis käsitletakse toiduvalmistamise esimese etapis ehk eeltöötlemisprotsessis kasutatavaid seadmeid. Üsna tüütu ja aeganõudev töö on juurviljade pesemine, koorimine, tükeldamine. Nende töödega saab edukalt hakkama pesemis- ja koorimismasinad.
Vahustamismasinad lihtsustavad vahustamisprotsesse, segajate abiga saab ühtlase konsistentsiga massi. Tänu seadmete abile saame ettevalmistustööd teostada kiiresti ja tööjõudu kokkuhoides.
Õpiobjekt on valminud EL projekti VANKeR toel ja kuulub Creative Commons litsentsi BY-NC-SA alla..